14. 5. 2024   |   svátek má Bonifác
 

Rajčatová polévka Arrabbiata s brokolicí

Název Množství a jednotka
brokolice 500 g
krájená konzerovovaná rajčata Arrabbiata 3 lžíce
česnek 3 stroužky
provensálské koření 1 lžička
olivový olej 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)


Nezvyklá, ale nečekaně dobrá kombinace chutí.



Postup
Brokolici rozebereme na růžičky a dáme vařit do osolené vody. Po chvilce přidáme pikantní krájená konzervovaná rajčata s bylinkami - asi tři lžíce (dala jsem Arrabbiata z Lidlu), prolisovaný česnek, lžičku olivového oleje a zarovnanou lžičku provensálských bylinek. Vaříme, až je brokolice měkká. Přidáme slepičí bujón a lžičku strouhaného parmezánu a povaříme ještě pět minut.


 


RECEPTY

Šči (zelná polévka)

Postup: Hovězí maso vcelku dáme vařit do vroucí vody, osolíme, přidáme bobkový list,... zobrazit recept

RECEPTY

Jogurtový dezert s malinami

Postup: Do mísy dáme jogurt, půlku šlehačky, 2 lžíce cukru a mascarpone a společně... zobrazit recept

RECEPTY

Ptáčci v rozletu

Postup: Hovězí plecko nakrájíme na tenké plátky, na několika místech nařízneme a... zobrazit recept

RECEPTY

Zelný salát s mrkví

Postup: Půlku menšího hlávkového zelí nakrouháme, podlijeme vodou a povaříme v osolené... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí vývar

Postup: Maso a kosti omyjeme, vložíme do 1,5l studené vody, osolíme, přidáme oloupanou... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

U Dvořáčků

* DOMÁCÍ KUCHYNĚ* HOTOVKY* SPECIALITY ZE ZVĚŘINY* NOVINKA: WIFI pro hosty ZDARMA